English Deutsch Español

Over Eveline Kubbenga

Eveline Kubbenga heeft haar ruime commerciële en juridische ervaring opgedaan binnen verschillende functies en bij verschillende bedrijven, zoals bij IBM als inkoper en programmeur en bij Fokker Aircraft als senior inkoper informaticasystemen.

Vanaf 1994 is Eveline Kubbenga fulltime jurist/advocaat in het civiele recht. Met veel plezier en kunde redigeert en stelt zij in nauwe samenwerking met de cliënt leesbare overeenkomsten op.

Referenties

De samenwerking met Eveline Kubbenga is prettig door haar aanpak, snelheid van werken en gedrevenheid.
Patrick Raskeyn, adjunct directeur van Derco B.V. (http://www.derco.com)

Zoals zoveel zelfstandige ondernemers waren mijn algemene voorwaarden gebaseerd op één van de vele sjablonen, die gratis op internet verkrijgbaar zijn. Omdat ik mijn algemene voorwaarden eens door een echte specialist onderzocht wilde hebben, heb ik Eveline Kubbenga van KUBBENGA-JURIDISCH ingeschakeld om deze serieus onder de loep te nemen. Binnen no-time kreeg ik van haar een klinkend concept algemene voorwaarden voorgeschoteld. Deze waren gelijk toepasbaar voor onze praktijk: leesbaar, helder én waterdicht. Ik kan haar dienstverlening dan ook van harte aanbevelen aan iedere collega-ondernemer. U zult zien, dat alle grijze gebieden in uw huidige algemene voorwaarden direct door haar worden weggepoetst !
Robbert van den Heuvel
Heuvel Marketing (http://www.heuvelmarketing.com)

Als oprichter en mede-directeur van een juridisch adviesbureau heb ik Eveline Kubbenga ervaren als een loyale klantgerichte en professionele jurist. Zij is in staat met cliënten een vertrouwensrelatie op te bouwen. Met andere woorden: zij is niet alleen een professionele jurist maar ook een prettige en sociaal vaardige collega. Zij is niet het type van “9 tot 5”. Zij is prestatiegericht en staat voor haar cliënten. Zij houdt haar vak bij en vindt creatieve oplossingen voor de cliënt.
Drs. L. Nagelsmit

Als office-manager van een juridisch adviesbureau heb ik Eveline Kubbenga  leren kennen als een gedreven, hard werkende, sociaal vaardige en vakbekwame jurist. Zij kan goed omgaan met cliënten en is een plezierige collega.
Mw
 A.M.M.J. Geers

Tijdens haar "Gran Canaria-periode" legden wij Eveline Kubbenga een vrijwel onoplosbaar juridisch probleem voor. Een zaak waarmee wij met een Spaanse advocaat al diverse processen verloren hadden. Wij verhuurden onze vakantieflat aan een Nederlandse hostess, die daar tijdelijk zou wonen, waardoor wij (dom, dom, dom) geen huurcontract hadden afgesloten. Al heel snel trok haar Canarische vriend erbij in en stopten ze met betalen van de huur. Dat heeft enkele jaren geduurd en intussen haalden wij steeds bakzeil bij de rechter, omdat ook daar de huurder grote bescherming heeft. Intussen ging men airconditioning nemen en elektrisch koken, omdat de electra bij de (niet betaalde) huur was inbegrepen ! Wij vroegen Eveline of ze nog een maas in de Spaanse wet kon vinden, om dit probleem op te lossen. Ze is aan het werk gegaan, begon een proces en won. In onze ogen een wonder, maar in haar ogen gewoon vakwerk, waar wij haar nu nog dankbaar voor zijn.
Henk van den Bovenkamp en Piet Kort
Gran Canaria - Spanje

Meer referenties treft u aan op LinkedIn

  

Curriculum vitae Eveline Kubbenga

Werkervaring

2009-2017
Kubbenga Advocatuur, advocatenpraktijk.

2007-heden
KUBBENGA-JURIDISCH/Kubbenga Legal , bedrijfsjuridische dienstverlening.

2002-2007
De Raadgevers te Amsterdam, Senior jurist.

Uiteenlopende bedrijfsjuridische advisering aan het MKB via telefonisch en digitaal advies, en indien nodig op basis van dossierbehandeling, met als primaire taak voorkomen, bemiddelen en beslechten van juridische problemen en conflicten. Specialisatie: ICT en internetrecht. Verder onder meer: Onderneming- en contractenrecht, arbeidsrecht, incl. ontslagzaken, bedrijfshuurrecht, incassozaken, internationaal privaatrecht, Europese Richtlijnen, auteursrecht en intellectuele eigendomsrechten.

2001
TMF Nederland B.V. te Amsterdam, Account Manager Legal.

Trustwerkzaamheden in de financiële en zakelijke dienstverlening: Beheer van holdings-, royalty’s en financieringsmaatschappijen. Aandeelhouders- en directiebesluiten opstellen, bijwonen van de vergaderingen. Cashmanagement, internationale betalingstransacties, registraties Kamer van Koophandel, aangiftes Belastingdienst, opstellen van de in structuurvennootschappen noodzakelijke contracten, zoals leenovereenkomsten. Aanspreekpunt en contactpersoon voor de internationale klanten (directeuren multinationals en privé personen), belastingadviseurs.Juridische begeleiding en fiscale controle bij deelnemingen, joint-ventures, oprichtingen, overnames.

2000
Reek & Jurgens B.V. te Breukelen, incassobureau, jurist.

Schikkingen treffen met debiteuren, vaak via advocaten. Dossierbehandeling (binnen 4 maanden 55 dossiers doorgewerkt om in behandeling te kunnen nemen). Schrijven dagvaardingen, kantongerechtprocedures. Samenwerking met advocaat voor niet-kantongerecht procedures.

1999
Strik & Dunnewijk Advocaten en belastingadviseurs, Amsterdam, juridisch medewerker.

Als 'civilist' nationale en internationale ondernemingen fiscaaljuridisch geadviseerd en de desbetreffende werkzaamheden uitgevoerd (zie verder de werkzaamheden bij TMF Nederland B.V.).

Verder alle onderwerpen waar een commercieel advocatenkantoor zich mee bezighoudt, zoals arbeidsrecht, huurrecht, incassoprocedures, contractenrecht, etc. 

1998-2000
Juridisch adviseur en advocaat.

Freelance bedrijfsjuridisch adviseur voor voornamelijk softwarebedrijven. Opstellen algemene leveringsvoorwaarden, controleren en adviseren bij contracten, contractonderhandelingen voeren. Adviseren en bijstaan bij diverse andere juridische kwesties.

 
1995-1998
Zelfstandig advocaat, Gran Canaria, Spanje.

Direct na behalen rechtenbul per 1-6-1994 vertrokken naar Gran Canaria. Na beëdiging in 1995 als zelfstandig algemeen advocaat in het Spaanse recht gewerkt.

Huurrecht, arbeidsrecht, strafrecht, echtscheidingen, onrechtmatige overbrenging minderjarigen, Europees recht, internationaal privaatrecht, onroerende zaak transacties, contracten opstellen en de uitvoering daarvan begeleiden, procederen.
 

1991-1992
Fokker Aircraft B.V., Schiphol. Senior Inkoper Informatiesystemen.

Inkopen van software voor met name mainframe computers en workstations. Commerciële en Juridische begeleiding van de (meestal projectmatige) inkoopprocessen. Veel samenwerking met de afdeling systeembeheer, boekhouding (betalingsschema's en uitvoering van bedongen betalingscondities) en andere afdelingen. Betrokken bij veel onderzoeksprojecten waar software een rol in speelde.
 

1984-1990
IBM Nederland N.V., Amsterdam en Uithoorn.

Order analist, inkoper van fabricageonderdelen en programmeur.

Order analist: administratieve begeleiding van fabricageproces, wekelijkse rapportage aan Parijs. Inkoper: volgens het just-in-time principe aluminium onderdelen ingekocht. Programmeur: maken van menuschermen en software implementatie, leiding gegeven aan diverse projecten voor nieuwe en verbeterde programma's.
 

1981-1983
Diverse (commerciële) banen:

Vertegenwoordigster grootkeukenapparatuur, hoofd verkoop binnendienst, administratief medewerkster.

 
Opleidingen 

1998-heden  Continue postacademische opleidingen/cursussen
 
2001-2002    Informaticarecht, Grotius Academie

1994-1997    Spaans recht (voornamelijk autodidactisch) 

1988-1994    Nederlands recht. Propedeuse: UvA. Doctoraal: VU 

1986-1987    Assistent Inkoper (NEVI-1). 

1982-1984    Bedrijfseconomie HEAO-niveau ISW. 

1978-1981    Hogere Hotelschool te Den Haag. 

1976-1978    Handelsschool te Hamburg (BRD). 

1968-1976    Duitse School in Spanje.


Diversen 

Drietalig opgevoed: Duits 2 e taal, Spaans 3 e taal; Engels vloeiend in woord en geschrift. 

Voorzitter van de Commissie Sociaal Beleid van de COR IBM (1986-1987) 

Lid van NJV, de Nederlandse Juristen-Vereniging 

Lid van NVvIR, de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht 

In 2008 en 2009 contentpartner van Livre geweest, een nieuws- en kennisportal voor open, vrije en duurzame ICT innovatie

Vanaf 2010 expert van Netkwesties. Netkwesties is een webmagazine over internet en samenleving. Naast nieuws biedt Netkwesties columns van professionals uit het vakgebied en een platform voor discussie over relevante onderwerpen.

Lid van de Vereniging voor Auteursrecht.

 

Hoe zit het met de toepasselijkheid en vernietigbaarheid van uw Algemene Voorwaarden?
Lees meer... -->

Ontvangt u nog steeds ongewenste faxen?
Daar kunt u wat aan doen.
Lees meer... -->

Wordt u beperkt om concurrerende werkzaamheden te verrichten? De rechter kan uitkomst bieden.
Lees meer... -->